Kanal Tedavisi Neden Yapılır?
Derin çürük ile dişin canlı dokusunun geri dönülmez şekilde iltihaplandığı, kök ucunda iltihap oluştuğu durumlarda dişi onarmak ve çekimden kurtarmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Hem hekim hem de hasta açısından sabır ve özveri gerektirir.
Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kanal tedavisindeki ilk adım, kök kanallarının şeklini görmek için bir röntgen çekmek ve çevresindeki bir kemikte herhangi bir enfeksiyon belirtisi olup olmadığını tespit etmektir.
Ardından uygulanan lokal anestezi ile diş ve çevre dokuları uyuşturulur. Diş çürüğü temizlenir ve kök kanal ağızları tespit edilir. Röntgen veya cihazlarla kanal boyu tespit edildikten sonra kök kanalları, eğe denilen aletlerle temizlenir. Bakterilerle birlikte pulpa ve bu bölge içerisindeki ilgili enfeksiyon döküntüleri dişten uzaklaştırılır.
Temizleme işlemini tam olarak yapabilmek ve kanalı etkin bir şekilde doldurabilmek için kanalın genişletilmesi ve solüsyonlarla yıkanarak dezenfeksiyonu gerekir.
Ardından guta percha denilen kauçuk çubuklar, özel karışıma bulanarak kanal içine yerleştirilir. Kök kanallarının doldurulmasının ardından dişe dolgu yapılarak tedavi tamamlanır. Restorasyonun doğru uygulanması, kanal tedavisinin başarısını etkileyen faktörlerden biridir.
Aşırı madde kaybı olan dişlerde; kalan diş dokusunu korumak, dişin kırılmasını önlemek ve yapılan kanal tedavisinin ömrünü uzatmak için dişin kaplanması gerekebilir.
AVANTAJLI
DİŞ BAKIMLARI
DİŞ TEMİZLEME VE
BEYAZLATMA
Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Kanal tedavisi tek seansta tamamlanabildiği gibi birkaç seansta da tamamlanabilir. Kök ucunda enfeksiyon varlığında, kanalların temizlenmesi sırasında yeterli dezenfeksiyon sağlanamadığında, apse veya hasta yüzünde şişlik varlığında; hekim dişi kalıcı bir şekilde doldurmadan önce 7-10 gün beklemeyi tercih eder. Bu durumda, enfeksiyonu gidermek için dişin içine özel bir ilaç konularak dişe geçici dolgu yapılır.
Kanal Tedavisi Yapılan Bir Dişe Yeniden Kanal Tedavisi Yapılabilir Mi?
Kök kanal tedavisi başarısız olduğunda yenilenebilir. Eski kanal dolgusu çıkarılır, kök kanalları tekrar temizlenerek şekillendirilir, yıkanır ve yeniden doldurulur. Bu tedavi; ilk defa kanal tedavisi yapılmasına göre daha uzun zaman alan, zahmetli ve maliyetli bir işlemdir.
Daha iyi bir gülüş için hemen bizi arayın.
Diş Beyazlatma
Çeşitli sebeplerle renklenmiş dişlere kimyasal ajanlar uygulanması ile dişlerin renginin açılmasına beyazlatma işlemi adı verilmektedir.
Diş Eti Şekillendirme
Sağlıklı diş etleri kendiliğinden ya da fırçalama/diş ipi kullanımı sırasında kanamanın olmadığı, açık pembe renkli, sıkı kıvamlı, şiş olmayan, diştir.
Diş İmplantı
İmplant tedavisinden önce ve implant ağızda kaldığı sürece diş etlerinin sağlıklı olması gerekmektedir.
Diş Kronları
Köprü, kron, kaplama olarak da bilinen sabit protezler, ağızda az sayıda diş eksikliğinde uygulanan ve destek dişlerin kesilmesidir
Çalışma Alanları
Randevu Talep Et
ACİL DURUMLARDA BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİNİZ
Lütfen arayın veya iletişim formunu doldurup gönderin, size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.